Nieuw: Hielpijn Centrum

Zakelijk

Coen Smit en Steven Zwart van het nieuwe Hielpijn Centrum Twente.

HELLENDOORN – ZorgSaam heeft onlangs het Hielpijn Centrum Twente aan de Koemaste in Hellendoorn geopend. Dit centrum legt zich middels een multidisciplinair spreekuur volledig toe op acute en chronische hielklachten. “Door kennis tussen specialisten te bundelen, zijn we in staat om effectiever en beter te behandelen”, vertelt sportfysiotherapeut Steven Zwart.

Klachten aan de hiel en achillespees komen veel voor en zijn lastig te behandelen. Denk daarbij aan hielspoor, pijn rondom de hiel bij kinderen en minder bekende aandoeningen van de voet of hiel. “Op basis van de nieuwste inzichten en behandelmethoden kijken wij in een multidisciplinair team naar de mogelijkheden om hielpijn op te lossen”, aldus Zwart.
Hij en sportpodotherapeut Coen Smit onderzoeken patiënten van het Hielpijn Centrum. “Wij kijken bij lichamelijke klachten niet alleen naar de voet, maar ook naar de totale beweging en belastbaarheid van het lichaam. Alle factoren die invloed kunnen hebben op het ontstaan en in stand houden van hielklachten onderzoeken we nader en sluiten we uit. Hiervoor kunnen we innovatieve technieken gebruiken, zoals echografie, videoanalyse en drukmeetsysteem”, zegt de sportfysiotherapeut.
Op basis van het onderzoek, de daaruit volgende diagnose en persoonlijke voorkeuren start er een persoonlijk behandeltraject. “Dit kan een combinatie zijn van meerdere fysiotherapeutische en podotherapeutische behandelingen, zoals shockwave, EPTE, zooltherapie, oefentherapie of dry needling”, legt Steven Zwart uit. Waar nodig zijn er korte lijnen met externe specialisten zoals diëtistes, sportartsen en orthopeden.
Het centrum werkt altijd volgens de laatste inzichten. Omdat het beschikt over de nieuwste technieken om de meeste hielpijnklachten te behandelen, mag het zich met recht spier- en peesspecialist noemen. Een afspraak maken kan via tel. 0548-615889 of kijk op: www.hielpijncentrumtwente.nl.