Zinderende ontknoping van biljarttriatlon Hellendoorn

Sport & Vrijetijd

HELLENDOORN – De dertigste editie van het Hellendoorn Biljarttriatlon is gewonnen door Team Veldkamp. De overwinning van het biljarttrio rond kopman Bart Veldkamp was weliswaar zeer verdiend, maar toch onverwacht.
De partij leek beslist te worden in het voordeel van Hutt’nvolk uit Marle in de driebandenpartij tussen Arjan Klein en Bart Veldkamp.

Arjan had aan acht wedstrijdpunten genoeg om de finale te beslissen, mede omdat Roland Filart van Team Veldkamp bij het bandstoten punten liet liggen. Bart Veldkamp ging echter furieus van start met een serie van vijf. Hij legde de beste partij driebanden van de middag op tafel met een gemiddelde van 0,928. Arjan Klein bleef met de brokken zitten. De finale werd nu beslist in het libre.

De laatste wedstrijd was niet hoogstaand, maar wel bijzonder spannend. Wim Bakhuis van De Gezelligeit had nog kans op de eindoverwinning als hij Herman Ponsteen van Team Veldkamp met voldoende verschil zou verslaan. Herman bleef knokken en had uiteindelijk genoeg aan 21 caramboles om de winst veilig te stellen.

Team Veldkamp was uiteindelijk het sterkst na anderhalve week biljarten door bijna zestig teams. De tweede plaats was voor De Gezelligeit en De Ster werd derde. De organisatie was in handen van biljartvereniging De Gezelligeit.