Zilver op NK voor Marilyn Roelofs

Sport & Vrijetijd

Marilyn Roelofs won met Popping’s Soraya zilver op het NK Dressuur.

HELLENDOORN - De zussen Marilyn en Dylian Roelofs van PSV Hertruiters kwamen afgelopen weekend met hun pony’s aan de start op het NK Dressuur in Ermelo. Beiden hadden zich geselecteerd met Popping’s Soraya. Dylian reed in een sterk deelnemersveld in de klasse M1 categorie D/E naar ruim 63 procent.
Marilyn, die nog maar kort een combinatie vormt met Popping’s Soraya startte in de klasse B categorie D/E. Ook in deze rubriek werd er heel goed gereden en gescoord. Marilyn hield het hoofd koel en reed een supernette proef. Toen was het wachten op de punten. En met 71,556% reed zij naar het zilver. Een topprestatie! Marilyn kreeg de zilveren NK-medaille omgehangen.
Er waren ook nog regionale wedstrijden. In Elim scoorde Milou Ekkel met haar paard Uvonia. In de klasse Z1 dressuur won zij een eerste prijs met 208 punten. Jose Smalbrugge behaalde in Zwolle met haar paard Wietske een derde prijs in de klasse B met 186,5 punten.
Frank Hosmar kwam afgelopen week aan de start in Doha (Qatar) tijdens een internationale paradressuurwedstrijd. En dit deed hij met succes, want met zijn nog jonge en onervaren paard Guetta won hij de zilveren medaille tijdens de teamproef en de individuele proef en pakte hij met glans de gouden medaille tijdens de afsluitende kür op muziek. Een prachtig debuut voor deze combinatie!