Winst voor waterpoloheren

Sport & Vrijetijd

Laurens Jan Schothans was een van de uitblinkers in de wedstrijd bij De Ham. Foto: Wim Beunk

NIJVERDAL – De waterpoloheren van Het Ravijn hebben zaterdagavond in Wormerveer drie belangrijke wedstrijdpunten weten te halen door ZV De Ham met maar liefst 17-13 te verslaan. De ploeg heeft daardoor de zevende plek op de ranglijst voor zich op weten te eisen.

De Nijverdallers leverden hiermee een goede teamprestatie. De overwinning leek ook in Wormerveer aan hun neus voorbij te gaan, maar een goede afsluitende vierde periode zorgde ervoor dat de ploeg van trainer-coach Marc van Groen de punten kon meenemen naar Nijverdal.

Aanvoerder Lars Gottemaker, zaterdagavond na zijn vingerblessure ook weer in het water gedoken: “Als team hebben we erg sterk gespeeld. Ook nadat De Ham in de vierde periode gelijk maakte, hebben we door goed samenspel toch weer het verschil kunnen maken. Met Bas ter Brake en Laurens Jan Schothans als absolute uitblinkers.” Ter Brake werd topscoorder met zes doelpunten. Schothans liet het net vijf keer bollen.

Zaterdag 16 maart worden er weer thuiswedstrijden gespeeld in Het Ravijn. Zowel voor Heren 1 als Dames 1 is UZSC dan de gastploeg. Heren 1 trapt zaterdag om 16.30 uur af tegen UZSC. Dames 1 sluit de Eredivisie waterpolo af om 18.05 uur tegen de vrouwen van UZSC. Je bent van harte welkom om de teams aan te moedigen.