SVVN ziet af en verliest

Sport & Vrijetijd

NIJVERDAL – Het eerste team van SVVN speelde onder barre weersomstandigheden afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen VV Kloosterhaar. De spelers waren na de warming up al tot de laatste draad toe nat. Een handjevol supporters trotseerden de regen en de wind.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de deze week overleden Gerrit Keizer en de aftrap van pupil van de week Fleur Aaltink fluit scheidsrechter Erwin Heijmeriks voor het begin van de wedstrijd. Het is een open begin met vijf leuke minuten vol kansen. Daarna zakt het niveau, wat ook te wijten is aan de slechte weersomstandigheden met regen en veel wind. In de elfde minuut krijgt Boris Wijngaarden vrije doortocht op rechts. Ongehinderd mag hij naar het doel lopen en hij schiet de bal onder Patriz door in het doel. Hiermee brengt hij Kloosterhaar op voorsprong.

In de twintigste minuut krijgt Roy Mulder een steekbal vanuit het middenveld. Hij komt oog in oog met de keeper. Hij omspeelt deze en schiet de bal eenvoudig in het lege doel. Hiermee is de stand weer in evenwicht. Doorweekt gaan de spelers rusten met een 1-1 stand. De meeste toeschouwers hadden inmiddels de warmte en droogte van de kantine al lang opgezocht.
In het begin van de tweede helft wordt het op alle fronten niet beter. In de 52-ste minuut volgt er een flits en een donder. De scheidsrechter staakt de wedstrijd en sommeert de spelers de kleedkamer in. Na een minuut of vijf kan de wedstrijd weer worden hervat.

In de 61-ste minuut komt de bal van links in de zestien van SVVN. De verdediging van SVVN reageert niet attent. Er wordt gerommeld en gefrommeld en door een woud van benen schiet Stan Ravenhorst binnen. Hiermee heeft Kloosterhaar de hernieuwde voorsprong te pakken.

Het weer wordt steeds slechter. Zelfs onder de afdaken is het niet meer droog te houden en er staan op gegeven moment exact 16 diehard supporters de verrichtingen aan het veld te volgen waar er normaliter tussen de 100 en 150 fans aanwezig zijn.

De eindstand wordt 1-2 en hiermee lijdt SVVN de zevende nederlaag van het seizoen. Zaterdag gaat SVVN in Ommen op bezoek bij OZC. De wedstrijd op Sportpark Westbroek begint om 14.30 uur.