Maak van je moestuin een smakelijk paradijsje

Sport & Vrijetijd

NIJVERDAL – Je wilt graag aan de slag met een eigen moestuin, maar je weet niet hoe te beginnen? Klinkt dat bekend? In het kader van de landelijke Moestuincampagne van IVN biedt de cursus Moestuinieren handvatten voor het starten van je moestuin.

IVN Hellendoorn-Nijverdal organiseert deze cursus in samenwerking met Tuinvereniging De Jipkesbelt. Je leert stap voor stap hoe je van jouw moestuin een smakelijk paradijsje kunt maken. Zo ga je aan de slag met jouw tuinplan en krijg je praktische tips over wat te doen in de verschillende moestuinfases.

De cursus wordt verzorgd door Martin van Weezep, een moestuinier in hart en nieren. Er zijn bijeenkomsten op de woensdagen 10 en 24 april en 15 mei. De avonden worden gehouden van 19.00 tot ongeveer 21.30 uur, gedeeltelijk in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en gedeeltelijk op het volkstuinencomplex van De Jipkesbelt. De eerste avond is op 10 april in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281 in Nijverdal.

De kosten zijn €20,00, inclusief koffie, thee en cursusmateriaal (zoals een kweekbakje en zaden). Dit bedrag graag gepast betalen tijdens de eerste cursusavond. Je kunt je aanmelden via tel. 0548-610237 of via e-mail: annyalferink@gmail.com. Vermeld daarbij jouw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.