Finaleplekken voor turnsters Fysion

Sport & Vrijetijd

NIJVERDAL – De turnsters van gymvereniging Fysion deden afgelopen weekend mee aan een wedstrijddag in Goor. Ze behaalden goede resultaten, wat resulteerde in flink wat finaleplekken voor de wedstrijd op zaterdag 20 april in Nieuwleusen.

In baan 1 turnden Sterre Roelofs, Zoey Evers en Yfke Marissen in pupil 1 D3. Allemaal turnden ze een goede wedstrijd en waren ze met name sterk op sprong en brug. Sterre werd uiteindelijk tiende en heeft zich hiermee geplaatst voor de finale. Zoey (veertiende) en Yfke (achttiende) mogen het nog een keer proberen tijdens de play-offs op 30 maart.

In baan 2 lieten pupil 2 D3 turnsters Britt ter Avest, Isa Eektimmerman, Ruby Bolink, Nienke Maneschijn en Zoë Pots zien wat ze konden. Ze turnden wisselvallig en de een had meer succes dan de ander. Er werden vooral mooie en nette oefeningen op brug en vloer neergezet. Britt werd zesde en is ook rechtstreeks door naar de finale. Isa (veertiende), Zoë (zeventiende), Ruby (drieëntwintigste) en Nienke (achtentwintigste) krijgen nog een kans tijdens de play-offs.

In wedstrijd 2 was jeugd 1 en 2 aan de beurt. In baan 1 turnden Marit Pultrum, Lot Hunneman en Nalani Musters (jeugd 1 D3) hun wedstrijd. Op balk werd wisselvallig geturnd en waar Marit een hele strakke oefening turnde, hadden Lot en Nalani helaas niet zo’n goede dag op balk, maar begonnen weer met goede moed op vloer, waar ze mooie oefeningen lieten zien. Ook op sprong en brug werd goed geturnd. Helaas had Nalani een rugblessure en daardoor kon ze haar wedstrijd na sprong niet meer afmaken. Aan het einde van de wedstrijd bleek dat Marit dik verdiend het brons in ontvangst mocht nemen. Lot werd achtste en is hiermee dus ook verzekerd van een plek in de finale. Nalani mag het nog een keer proberen tijdens de play-offs.

In de andere baan turnde Nicky Oudejans (jeugd 2 SUP H). Ze begon de wedstrijd helaas niet zo goed en moest de balk twee keer verlaten. Gelukkig heeft ze zich goed herpakt met een tweede plaats op vloer. Ook op sprong en brug heeft ze prima geturnd. In totaal werd Nicky vijftiende, helaas niet genoeg voor de finale.

In wedstrijd 3 turnden junioren Iris van Urk, Julia Bökkerink, Danique Nijland, Lianne Deijk en Tara ten Brummelhuis. De junioren lieten zien dat ze klaar waren voor deze wedstrijd en turnden dan ook heel goed. Vooral op vloer lieten ze strakke oefeningen zien met een mooie uitstraling. Op balk had de een meer succes dan de ander. Tara behaalde hier wel een mooie derde plaats. Uiteindelijk mochten Iris (zesde) en Lianne (negende) rechtstreeks door naar de finale. Julia (elfde), Danique (dertiende) en Tara (negentiende) gaan het nog een keer proberen tijdens de play-offs.

In de laatste wedstrijd van de dag mocht instap D3 en de senioren hun wedstrijd turnen. Voor de instappers Jade Wilms, Lara Dijk, Danique Blom en Mijs Overdorp was dit hun eerste officiële wedstrijd en ze waren best wel zenuwachtig. Aan het einde van de wedstrijd mocht Jade dik verdiend het brons in ontvangst nemen. Lara werd met 0,050 punt verschil vierde, Danique werd vijfde en Mijs achtste, waar er zeven doorgingen.
Senioren Chaya Dijkgraaf en Marit Timpers hebben al vaker wedstrijden gehad. Chaya begon erg sterk aan haar wedstrijd op balk, maar moest helaas wat punten laten liggen op brug. Marit heeft helaas al een tijdje een vervelende enkelblessure en had dan ook niet de optimale wedstrijdvoorbereiding, maar ze mag al trots zijn dat ze er weer stond. Chaya werd negende en Marit tiende en beiden zijn hiermee verzekerd voor een plekje in de finale.
Ritmische Gym

Twee teams van gymvereniging Fysion namen afgelopen zaterdag deel aan de eerste plaatsingswedstrijd Ritmische Gym voor groepen in Utrecht. Beide groepen hebben mooie dansen laten zien, wat voor de pre-junioren resulteerde in een vierde plaats met bal en een zesde plaats met touw en de junioren behaalden een tweede plaats met hoepel en een vierde plaats met knots.
De trainsters kijken terug op een geslaagde dag en gaan de komende weken nog hard aan de slag om hun doel te bereiken: een podiumplaats voor beide teams bij de tweede plaatsingswedstrijd in Badhoevedorp op 13 april. Met de resultaten van de eerste en tweede voorronde hoopt Fysion op plaatsing voor het NK dat op 18 mei in Nijverdal plaatsvindt.