Winkelen met een gouden randje

Algemeen

NIJVERDAL – De Gouden Winkelrand bestaat uit een groep enthousiaste ondernemers aan de buitenrand van het centrum van Nijverdal, zoals de Constantijnstraat, de Rijssensestraat en de Smidsweg. De deelnemers van De Gouden Winkelrand zetten hun klanten graag in het zonnetje.

Er wordt wel eens gezegd dat ‘de leukste winkels in de zijstraatjes zitten’ en dat geldt ook voor Nijverdal. Naast een bruisend, mooi centrum zijn aan de rand van Nijverdal ook veel ondernemers gevestigd met een divers aanbod: van bakkerij tot zonnestudio en van drukkerij tot fietsenwinkel. Zij hebben bijna 7 jaar geleden besloten om hun krachten te bundelen in De Gouden Winkelrand.
 “Nadrukkelijk niet als concurrent van centrumondernemers, want wij denken dat als mensen onze winkels aan de rand van het centrum weten te vinden, ze ook wel het centrum inlopen”, zegt Joke Nieuwenhuis van Ambachtsbakker Nieuwenhuis, een van de aangesloten ondernemers. Zij runt de zaak samen met haar echtgenoot en laat weten dat de andere leden ook allemaal kleine ondernemers zijn.
“Die hebben vaak hun handen al vol aan hun eigen zaak. Door samen de krachten te bundelen via leuke acties en aanbiedingen kun je elkaar versterken. We werken dus niet tegen elkaar, maar met elkaar.” De winkels zijn te herkennen aan de gouden ballonnen aan de gevels of etalages. Alle ondernemers delen graag hun passie en staan voor deskundigheid, een persoonlijk advies en een goede service.
“In de afgelopen jaren zijn er winkels gestopt, maar die zijn vaak weer doorgegaan op een andere plek, zoals de Staldeur van Karin Samsen”, vertelt Joke Nieuwenhuis. Maar er zijn ook nieuwe ondernemers bijgekomen, zoals BONK Advocatuur en Wolters Schoenmakerij. “Leon en Lisette Wolters doen niet alleen schoenreparties, maar je kunt ook bij ze terecht voor sleutelservice, naambordjes, lederwaren en Eastpak-tassen. En heel bijzonder, de meeste schoenreparaties zijn klaar terwijl je wacht of winkelt.”

Voor meer informatie over De Gouden Winkelrand, zie www.goudenwinkelrand.nl.


Ambachtsbakker Nieuwenhuis:
‘Kozakken als specialiteit’

André en Joke Nieuwenhuis begonnen 25 jaar geleden als banketbakkerij zonder winkel. Maar nu zijn ze al 14 jaar gevestigd aan de Constantijnstraat 48 met hun bakkerij en winkel. “We zijn een specialiteitenbakkerij met ambachtelijke brood- en banketspecialiteiten”, vertelt Joke.

Een van hun specialiteiten is de kozak, aldus Joke Nieuwenhuis. “Mensen komen hier speciaal voor naar onze winkel.” En ze zijn deze week ook nog in de aanbieding. Kosten ze normaal €1,50 per stuk, nu betaal je €5,00 voor vier stuks. Gewild is ook ‘ratjetoe’, een brood waarin verschillende restjes deeg zijn verwerkt. “Dat is heel lekker en duurzaam.” Mensen met allerlei allergieën en andere speciale wensen weten de bakkerij eveneens te vinden.
Ambachtsbakker Nieuwenhuis beschikt sinds vorige maand over een nieuwe oven. “Die bakt heel mooi brood en banket waar we trots op zijn. Producten komen mooier uit deze oven en hebben een glanzende korst. Daardoor hebben we als het ware het plezier in bakken terug. En de nieuwe oven nodigt uit tot experimenteren. Zo hebben we onlangs broden gebakken van kastanjemeel”, zegt Joke.
Ze is heel enthousiast over De Gouden Winkelrand. “Als kleine ondernemers werken we samen en steunen we elkaar. We kennen elkaar persoonlijk, doordat we ook af en toe samen wat drinken in een café. En klanten waarderen het ook als we gezamenlijke acties hebben of we ze kunnen doorverwijzen naar collega-ondernemers.”
Meer over Ambachtsbakkerij Nieuwenhuis staat op www.bakkerijnieuwenhuis.nl.


Huiswerkbegeleiding Nijverdal:
Examens! Wat kun je extra doen?

Bij Huiswerkbegeleiding Nijverdal zijn ze nu al druk met de aankomende examens. “We hebben onze diensten uitgebreid,” vertelt Ingrid Aaltink. "We trappen op zaterdag 30 maart af met een workshop examenplanning maken. We zorgen ervoor dat leerlingen zich in de weken voor het examen goed voorbereiden. Daar hoort ook de nodige ontspanning, sport of zelfs werk bij.”

Daarnaast biedt Huiswerkbegeleiding Nijverdal weer examentrainingen aan. “Vorig jaar hadden we een slagingspercentage van 100 procent. Alle 10 leerlingen die onze training volgden zijn geslaagd”, meldt Ingrid trots. “En mocht iemand bij ons één of meerdere examentrainingen hebben gevolgd en een 'her' hebben, dan helpen we gratis om van de ‘her’ een ‘geslaagd’ te maken.”
Natuurlijk biedt Huiswerkbegeleiding Nijverdal ook bijlessen aan en worden de examen studie-ochtenden uitgebreid. “We zijn dan elke ochtend open en met de leerling overleggen we wat handig is. Leren of oude examens maken”, legt Ingrid Aaltink uit. De studie-ochtenden zijn vorig jaar geïntroduceerd en ouders en deelnemers ervaren ze als zeer prettig. “Want als beide ouders werken, dan is het lastig je kinderen eventueel te controleren en/of helpen.”
Ingrid Aaltink heeft er bewust voor gekozen om met Huiswerkbegeleiding Nijverdal lid te worden van De Gouden Winkelrand. “Het is een hechte club ondernemers, die elkaar versterkt. We hebben een gezamenlijke app, zodat we goed op de hoogte blijven van wat er speelt en plannen regelmatig vergaderingen en gezellige avonden om elkaar nog beter te leren kennen.”
Alle lessen en trainingen bij Huiswerkbegeleiding Nijverdal vinden plaats in een huiselijk sfeer. Er is thee, koffie en limonade en fruit en soep. Wil je meer weten? Loop dan op woensdagavond 20 maart tussen 19.30 en 21.00 uur vrijblijvend binnen aan de Rijssensestraat 46. Of zie voor meer informatie www.huiswerkbegeleidingnijverdal.nl.

 


BONK Advocatuur: informeel en laagdrempelig

BONK Advocatuur is sinds december 2018 gevestigd aan de Rijssensestraat 58 in Nijverdal. Advocaat Matthijs Knobben vertelt dat zijn kantoor zich kenmerkt door een informele sfeer. Eventuele geschillen wil hij graag voor zijn cliënten oplossen, bij voorkeur zonder juridische procedure.

Matthijs Knobben besloot zich meteen aan te sluiten bij De Gouden Winkelrand. “Omdat ik in het gebied ben gevestigd. We zitten met drie dienstverleners onder één dak. Alle drie met de eigen dienst, kennis en kunde. Wij kunnen elkaar versterken. De andere bedrijven, Odding Assurantiën en TML Makelaars, zijn ook aangesloten bij De Gouden Winkelrand.”
Hij zegt zich goed te kunnen voorstellen dat mensen het moeilijk vinden om naar een advocaat te stappen. “Het is vaak nogal een stap. Een stap die groter wordt door al het juridische jargon dat advocaten veel gebruiken. Ik leg cliënten graag op een begrijpelijke manier uit wat de juridische (on)mogelijkheden zijn, wat ze kunnen verwachten.”
Matthijs Knobben heeft een hekel aan onenigheid, gezeur en gezeik. “Dat brengt alleen maar negativisme met zich mee. Het helpt niemand verder. Daarom moeten problemen worden voorkomen. Anders moeten ze worden opgelost. En dat is wat ik doe, op verschillende manieren.” Door zijn kennis en vaardigheden in te zetten, wil de Nijverdaller voorkomen dat er in de toekomst een juridisch geschil ontstaat. “Daarbij zijn bijvoorbeeld het overleg over en de inhoud van de uiteindelijke overeenkomst erg belangrijk.”
Is er al een geschil, dan helpt de advocaat dat graag uit de wereld, bij voorkeur zonder juridische procedure. “Ik maak duidelijk wat de kaders zijn en geef een inschatting van de juridische positie van mijn cliënt. De belangen van de cliënt staan uiteraard voorop en ik zet mij maximaal in voor het resultaat dat iemand wil behalen.”
Voordat Matthijs Knobben met zijn werkzaamheden start, maakt hij duidelijke afspraken met zijn cliënt. Die gaat over de opdracht, de werkzaamheden en de kosten. BONK Advocatuur biedt hulp en advies bij arbeidsrecht, personen- en familierecht, ondernemingsrecht, aansprakelijkheidsrecht en (letsel)schade.
Voor meer informatie, zie www.bonkadvocatuur.nl.


Aanstoot Rijwielspecialisten: totaalleverancier op fietsgebied

Aanstoot Rijwielspecialisten bestaat al sinds 1951 en is een begrip als totaalleverancier op fietsgebied in Nijverdal en omgeving. Daarbij staan kwaliteit, service, vakmanschap en oprechte aandacht voor klanten voorop, vertelt Maik Aanstoot, die als derde generatie actief is in het familiebedrijf.

Maik Aanstoot heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in een verbreding en verdieping van het assortiment en de dienstverlening. “In ons moderne winkelpand aan de Rijssensestraat 111 kunnen klanten kiezen uit een uitgebalanceerd aanbod van stads- en sportieve fietsen, maar we hebben ook kinderfietsen, mountainbikes en veel accessoires. Daarnaast zijn we specialist op gebied van elektrische fietsen.”
Deze fietsen vragen een hoogwaardige specialistische kennis, weet Maik. “Wij beschikken over deze kennis en vaardigheden voor reparatie en onderhoud. We hebben een moderne open werkplaats in onze zaak en proberen reparaties altijd zo snel mogelijk uit te voeren. Ook kunnen klanten bij reparaties een gratis leenfiets krijgen. Verder bieden we een haal- en brengservice voor mensen die zelf niet met hun fiets kunnen komen.”
Via De Gouden Winkelrand wil Maik Aanstoot laten zien dat er ook mooie winkels zijn buiten het centrum, die leuke acties en aanbiedingen hebben voor hun klanten. Zoals in zijn zaak de winterbeurt, waarbij de fiets wordt nagekeken, afgesteld, gesmeerd en schoongemaakt. Voor een e-bike kost dit €59,00, voor een beurt voor fietsen zonder trapondersteuning betaal je €49,00. “Daarvoor kun je weer heerlijk onbezorgd fietsen.”
Aanstoot Rijwielspecialisten beschikt eveneens over een ruim assortiment gebruikte fietsen. Maik: “Deze zijn door ons gecheckt en zo nodig gerepareerd. Ze verkeren in uitstekende staat, en zijn vaak als nieuw.” Dus ben je toe aan een andere fiets of accessoires? Laat je dan in een ontspannen en ongedwongen sfeer adviseren en voorlichten over de aanschaf ervan. Zie ook: aanstoot-fietsen.nl/home.