VluchtenlingenWerk blij met computers Medisch Centrum

Algemeen

Links en rechts de huisartsen, met in het midden vertegenwoordigers van VluchtelingenWerk en Doornenbal bij de overhandiging van de computers.

NIJVERDAL – De oude computers van het Medisch Centrum aan de Nijkerkendijk zijn na een opknapbeurt geschonken aan VluchtelingenWerk. Daar zijn ze blij met initiatief. Met een goede computer kunnen mensen weer beter integreren en meedoen met de Nederlandse samenleving. Ook voor kinderen die een werkstuk moeten maken is het belangrijk om op internet te kunnen zoeken.

“Het zijn er algauw zo'n dertig tot veertig”, licht huisarts Roelof Welling toe. “Er waren oudere en nieuwere computers bij.” Het is natuurlijk van het grootste belang dat de ICT van het Medisch Centrum goed loopt. Alle gegevens van patiënten staan in de computer; een arts is zeer gedupeerd als er iets met de computers of het computersysteem niet in orde is. En het belang van ICT wordt alleen maar groter, ook in de medische wereld. Daarom zijn de oude computers vervangen door nieuwe en sterkere.

Ja, en wat doe je dan met die oude? “We hadden ze gewoon weg kunnen doen, maar dat vonden we eigenlijk zonde. Collega Jan Schellekens kwam met het idee om ze, na een opknapbeurt, aan VluchtelingenWerk te geven. Dat heeft hij geregeld. ”Onlangs zijn de computers - niet allemaal, de heel oude niet - aan VluchtelingenWerk overhandigd.”

Doornenbal Telecom & ICT is het bedrijf dat voor het Medisch Centrum alles op het gebied van elektronica verzorgt. Dit bedrijf heeft de oude computers grondig bekeken, gereviseerd en er voor gezorgd dat alle patiëntengegevens van de harde schijf van de computers verwijderd zijn. “Met de kosten hebben we samsam gedaan”, vertelt Welling lachend. “Het belangrijkste is dat onze oude computers goed terecht gekomen zijn.”