Nieuw bij Vredehof: herinneringsboekje

Algemeen

Funerair historicus Kok ontvangt nieuw herinneringsboekje van jubilerend Vredehof.

NIJVERDAL – Vredehof Uitvaartverzorging bestaat 150 jaar en krijgt dan ook al anderhalve eeuw lang het vertrouwen van mensen om de laatste reis van een overledene te verzorgen. Algemeen directeur Pedro Swier van Vredehof geeft aan dat het dan ook tijd is om wat extra terug te doen voor de samenleving.

Vredehof doet dat onder andere door kennis te delen, activiteiten te ondersteunen vanuit het Vredehof Donatie Fonds en de uitgave van een speciaal herinneringsboekje ‘Mijn leven – mijn verhaal’. Dit herinneringsboekje is tot stand gekomen in samenwerking met Bureau MORBidee uit Hengelo. Met dit boekje maakt de schrijver een uniek en persoonlijk document, voor nu en voor later.
“Het is een boekje dat de mensen voor zichzelf kunnen invullen en later nalaten aan iemand, maar het kan ook samen ingevuld worden, een mooie manier van samen herinneringen ophalen”, aldus Pedro Swier. De uitgave bevat vragen zoals ‘een bijzondere anekdote uit de familie’ of ‘als ik opnieuw een beroep kon leren dan werd ik …’, maar ook een favoriet recept of een belangrijke levensles kunnen worden gedeeld.
Dit boekje is een mooie aanvulling op de meer zakelijke wilsbeschikking, waarin alle wensen rondom het overlijden worden vastgelegd. Het herinneringsboekje gaat over het leven en de herinneringen die de gebruiker van dit boekje wil nalaten. Het eerste exemplaar werd onlangs aangeboden aan een bijzondere inwoner van Enschede, H.L. Kok, funerair historicus, geboren 1923. Hij was blij verrast met het herinneringsboekje en een fraaie bos bloemen.
Het boekje is gratis beschikbaar voor de families die Vredehof mag begeleiden bij de uitvaart of bij een adviesgesprek. In de regio Hellendoorn en Nijverdal is Peter van den Heuvel Uitvaartverzorging aangesloten bij Vredehof Uitvaartverzorging. Hij is bereikbaar via tel. 0548-611660. Voor meer informatie, zie www.vredehof.nl.