Aanmelding kinderen voor Roefeldag

Algemeen

NIJVERDAL – Basisschoolleerlingen uit de bovenbouw kunnen zich tussen dinsdag 19 maart tot woensdag 3 april opgeven voor de Roefeldag via www.roefeldaghellendoorn.nl. Ook bedrijven die dit jaar mee willen doen, kunnen zich nog aanmelden via deze website.

Roefelen is een Vlaams woord voor ‘kennismaken met, onderzoeken of ontdekken van iets nieuws’. Tijdens de Roefeldag op zaterdag 15 juni nemen kinderen een kijkje nemen achter de schermen van verschillende bedrijven, instellingen en verenigingen. Roefelen is leuk, leerzaam en spannend.
De kinderen van de basisscholen uit Nijverdal en Hellendoorn van groep 5 tot en met 8 worden ook via school uitgenodigd zich op te geven voor deelname aan de Roefeldag. Ze mogen zelf hun groepje van drie kinderen en een begeleider samenstellen. Twee van deze groepjes vormen samen één groep. Zo’n groep gaat naar drie (soms vier) bedrijven, waar ze uitleg krijgen over het bedrijf en waar ze misschien zelf mee mogen helpen of iets mogen doen.
Kinderen die vaker geroefeld hebben, kunnen aangeven welke bedrijven ze al bezocht hebben. Het Roefelcomité probeert bij de planning hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.