‘De Febrieker’ over Nijverdal Ten Cate

Algemeen

Beelden uit de film over Nijverdal Ten Cate.

NIJVERDAL – In ‘De Febrieker’ speelt een werknemer van Nijverdal Ten Cate een centrale rol. De voorstelling met film, muziek, verhalen en interviews biedt een nostalgische terugblik naar de jaren 50, 60 en 70. ‘De Febrieker’ speelt op vrijdag 10 mei om 20.15 uur in het ZINiN Theater in Nijverdal.

Welke Nijverdaller of Hellendoorner heeft er niet ‘op ’t febriek’ gewerkt of heeft familieleden of kennissen die er gewerkt hebben? Maar hoe werd er toen gewerkt? Wat werd er voor de werknemers georganiseerd? Hoe was het gesteld met de sociale voorzieningen? Jubilea, fabrieksuitjes, textielquiz, kraamschudden, KSW-muziek en vele andere onderwerpen passeren de revue.
Kortom, het wordt een interactieve voorstelling met nostalgie, herkenbaarheid en een lach en een traan. De filmbeelden zijn gemonteerd door Johan Huis in ’t Veld, bekend van ‘Nijverdal zoals het was’. Aan ‘De Febrieker’ werken ook Herman Kampman en Jan Niewold mee. Herman schreef speciaal voor de voorstelling het gedicht ‘De Febrieker’ en Jan componeerde de muziek. Herman interviewt ook oud-werknemers van Nijverdal Ten Cate, waarbij de verhalen van toen weer levendig worden. Ook is er aandacht voor het huidige bedrijf.
Na de voorstelling is er een afterparty met de akoestische band Dustlands. Een voorproefje van de film staat ook op YouTube: ‘De Febrieker’ en op ziemuziek.nl.
Kaarten kosten € 12,50 en zijn te koop via zinin.com, aan de kassa van ZINiN Theater in het Huis van Cultuur en Bestuur of te bestellen via tel. 0548-624489.