‘Andere Tijden Sport’ met Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Algemeen

NIJVERDAL – Op zondag 31 maart, de dag van de Grand Prix van Valkenswaard, zendt ‘Andere Tijden Sport’ een aflevering uit over een van Nederlands beroemdste motorcrossers, Gerrit Wolsink. Deze documentaires is echter al op dinsdag 26 maart om 20.00 uur te zien in het ZINiN Theater, in het bijzijn van Gerrit Wolsink, Bennie Jolink en de crew van ‘Andere Tijden Sport’. Tijdens de avond is er ook gelegenheid tot vragen.

De vliegende tandarts Jeffrey Herlings is de eerste Nederlandse wereldkampioen motorcross in de koningsklasse, maar hij had eigenlijk de tweede moeten zijn. In de jaren zeventig is Gerrit Wolsink, de Vliegende Tandarts, er heel dichtbij. De Nederlander kan in 1976 wereldkampioen worden, maar in de allerlaatste Grand Prix van het seizoen wordt hij dwarsgezeten door een Belg, waardoor een andere Belg er met de wereldtitel vandoor gaat. Wolsink vermoedt nog steeds een complot.
De Achterhoekse crosser is in die dagen razend populair. Niet alleen in Nederland, maar ook in de Verenigde Staten, waar hij liefst vijf keer op rij de Grand Prix wint. Wolsink staat model voor de superhit ‘Oerend Hard’ van Normaal en voor de spraakmakende film ‘Spetters’ van Paul Verhoeven.
Dankzij de warme contacten tussen ZINiN en Dirk Jan Roeleven (programmamaker NTR, Nieuwe Helden) heeft ZINiN de unieke mogelijkheid gekregen om rondom deze documentaire een avond te organiseren waarin de hoofdpersonen en de makers van deze documentaire aanwezig zijn en onderdeel vormen van de avond. NOS-sportverslaggever Kees Jongkind leidt de avond in en gaat na vertoning van de film in op de gebeurtenissen van die tijd.
Kaarten kosten €10,00 en zijn verkrijgbaar via www.zinin.com. Tickets reserveren kan ook via tel. 0548-624489 of aan de theaterkassa bij de VVV/Tourist Info in Nijverdal.