Afbeelding

Vierde editie Helderse Ladies Night: ‘We leggen de loper uit’

Algemeen

HELLENDOORN – Zo’n 15 vrouwelijke ondernemers presenteren zich tijdens de vierde editie van de Helderse Ladies Night, die gehouden wordt op donderdagavond 23 mei. Sieraden, lingerie, verzorging, cadeauartikelen en meer, modeshows en hapje en drankje... Voor vrouwen, door vrouwen.

Eetcafé De Gezelligeit aan de Bibenstraat 40 is het decor voor deze avond door vrouwen en voor vrouwen. Het evenement begint om 20.00 uur. Een ticket kost 7,50 euro, inclusief welkomstdrankje en hapje, en is te bestellen via e-mail: finangeit@outlook.com Actuele informatie is te vinden op Facebook, Instagram en TikTok.

Zo’n 15 deelnemers presenteren zich die avond. Van mode tot lingerie, kunst, wijn, sieraden, (huid)verzorging, wijn, cadeauartikelen, aankleding feesten, coaching, bedrijfsuitjes. Goudsmid, kapper en diëtist informeren belangstellenden over werkzaamheden en mogelijkheden. En natuurlijk is er het eetcafé zelf. “We geven onder andere informatie over de dagbesteding die we hier hebben”, zegt Carin Stokvis, eigenaar van Eetcafé De Gezelligeit én initiatiefnemer van de Ladies Night. De meeste deelnemende ondernemers komen uit Hellendoorn en een aantal uit de regio.
Tijdens de Ladies Nigt worden 2 langere modeshows gehouden, met medewerking van Blush Nijverdal, Vif Rijssen en Lingerie, met onder andere bad- en strandmode. “Vorig jaar liep ik zelf ook mee in de modeshow, in bikini”, lacht Carin. Ladyspeaker Aly van Leussen praat de shows aan elkaar.

Voor vrouwen, door vrouwen
De Hellendoornse hield 4 jaar geleden de eerste Helderse Ladies Night. Ze wilde haar zaak meer naamsbekendheid geven, en daarnaast meer contacten leggen met vrouwelijke ondernemers uit Hellendoorn en directe omgeving. Ze begon te bellen en dat resulteerde in de eerste editie. “Het was een succes. We deden toen nog niet met voorverkoop van tickets, het was dus afwachten of er dames kwamen.” De vrouwen kwamen, zoveel dat er te weinig goodiebags klaargezet waren. “We moesten improviseren. Wie geen goodiebag ontving, kreeg een fles mee naar huis.”

“Die eerste keer hadden we een ludieke actie. Elke deelnemer moest een handtasje meenemen, dat ze wel kwijt wilde. Dat leverde ze bij aankomst in, daar ging de goodiebag in, en elk tasje kreeg een nummer. Aan het eind van de avond trok iedereen een nummer uit de bak en kreeg je het handtasje met het corresponderende nummer mee.” Lachend: “Je ging met het handtasje van iemand anders weer op huis aan.” Dit jaar wordt een verloting gehouden.

“Voor de ondernemers is het leuk dat ze zich kunnen presenteren. Vooral ook voor de beginnende ondernemers die zich nu hebben aangemeld. Bij voorgaande edities waren vrouwelijke ondernemers, die door deze fair naamsbekendheid kregen, zelfs zo dat ze hun baan opgezegd hebben en met hun eigen zaak verder zijn gegaan.” Belangrijk vindt Carin ook het leggen van onderlinge contacten tussen de vrouwelijke ondernemers in Hellendoorn en regio. “De Helderse Ladies Night is echt een evenement voor vrouwen, door vrouwen.”

De Helderse Ladies Night was het eerste jaar een succes, het tweede jaar nog meer. “Het derde jaar helemaal. Jammer was alleen dat het weer toen minder mooi was en we alles binnen moesten houden.” Er kunnen maximaal 130 bezoekers in het café. Vriendinnen, zussen, (schoon)moeders en dochters: iedereen is welkom. “We leggen de loper uit”, benadrukt Carin Stokvis.
Volgend jaar is het eerste lustrum. “Het kan zomaar zijn dat we dan nog iets feestelijker, iets grootser uitpakken…”

Door Jenny ter Maat