Afbeelding

Gemeentepagina’s nu in De Week van Hellendoorn en Nijverdal

Algemeen

HELLENDOORN - De gemeente Hellendoorn publiceert openbare bekendmakingen en eigen nieuwsberichten via een eigen pagina in één van de huis-aan-huiskranten. Vanaf deze week is de gemeentepagina van de gemeente Hellendoorn te lezen in De Week van Hellendoorn en Nijverdal. Patrick Heinink van Heinink Media, uitgever van De Week van Hellendoorn en Nijverdal: “Ik heb alle vertrouwen in deze nieuwe samenwerking.”

Goede communicatie belangrijk!

Inwoners vinden de gemeentelijke pagina van belang en waarderen deze in de lokale krant. Lokaal nieuws is belangrijk voor iedere gemeenschap, ook voor die van Hellendoorn. Huis-aan-huiskranten zoals De Week van Hellendoorn en Nijverdal worden dan ook goed gelezen. Patrick Heinink van Heinink Media: “Wij geven meer huis-aan-huiskranten uit in de regio, in al onze uitgaven publiceren we nu de gemeentelijke mededelingen. Uiteraard zijn we erg tevreden met de pagina’s van de gemeente Hellendoorn. Ons huis-aan-huisblad sluit nu nóg beter aan op de lokale informatiebehoefte van de inwoners van Hellendoorn. Met de publicatie van het gemeentelijke nieuws erbij is onze krant compleet! De functie van een huis-aan-huiskrant wordt vaak onderschat, het lijkt alsof social media en andere vormen van digitale nieuwsvoorziening de overhand hebben, maar uit het landelijke NMO onderzoek 2023 blijkt juist dat 78 procent van Nederlanders boven 13 jaar wel eens een huis-aan-huiskrant leest.” 

Lokaal nieuws, nieuws dat nog gelezen wordt!

“Onze lezers vinden lokaal nieuws en het besteden bij lokale ondernemers steeds belangrijker merken wij” gaat Heinink verder, “Het complete lokale nieuwsaanbod uit Hellendoorn komt in De Week van Hellendoorn en Nijverdal aan de orde. Van groot lokaal nieuws tot de wat kleinere berichten van plaatselijke verenigingen, we proberen overal aandacht aan te schenken. Waar andere partijen zich terugtrekken voor wat betreft de lokale nieuwsvoorziening, willen wij het lokale nieuws uit Hellendoorn juist beter onder de aandacht brengen! En vanaf vandaag is alle lokale nieuws, dus ook dat van de gemeente Hellendoorn, in onze krant te vinden en uiteraard ook op de website www.deweekvanhellendoorn.nl”

Maatschappelijke taak

“Wij brengen lokaal nieuws dat mensen belangrijk vinden. Een groot deel ervan leveren ze zelf ook aan. Dat geeft meteen ook een grote betrokkenheid bij de krant. Komt bij dat we als krant hoe langer hoe meer de taak krijgen om nieuws te brengen dat geen nepnieuws is. Daarnaast hebben we als krant ook een maatschappelijke taak, daar zijn we ons terdege van bewust. We hebben onze positie ingenomen en adverteerders en ondernemers zien dat De Week van Hellendoorn en Nijverdal wordt gelezen en gespeld, en nu met de gemeentepagina’s van de gemeente Hellendoorn in onze krant zal dat alleen nog maar verder toenemen” besluit Patrick Heinink.